DODIKA UHVATILA PRPA NAKON RAZGOVORA S AMERIČKIM AMBASADOROM, POZIVA IZETBEGOVIĆA: “Moramo razgovarati, ne okreći glavu od dva naroda i jedne republike”

Izvršni komitet SNSD-a zadužio je poslanički klub ove stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH da u redovnoj proceduri pred paralmentom BiH uputi zakon o prestanku mandata stranih sudija.

 

 

Istovremeno, Izvršni komitet zaključio je da je neophodno da se održe sastanci sa svim predstavnicima političkih partija zastupljenih u parlamentu BiH i da se oni održe u narednih nekoliko dana.

 

 

Izvršni komitet SNSD-a na današnjoj sjednici zadužio je Radovana Viškovića da zajedno sa Gradskim odborom ove stranke u Bijeljini obavi razgovore s Mićom Mićićem uvezi sa zajedničkim djelovanjem na predstojećim lokalnim izborima.

 

 

“Prijedlog tog sporazuma već smo dobili od Mićića i potrebno ga je samo pojasniti”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

 

 

 

 

On je takođe rekao da je Izvršni komitet zadužio članove Predsjedništva ove stranke da u narednih deset dana održe sastanke u opštinskim odborima stranke i upoznaju strukturu sa stavovima SNSD-a te da najviši funkcioneri u većim centrima održe i tribine sa građanima.

 

 

Takođe, naglasio je da je ovo jedna od najtežih i najdelikatnijih situacija za Republiku Srpsku od Dejtona te da je nastojanje da Ustavni sud BiH uđe u konačnu eliminaciju Republike Srpske, njenog imena i njene suštine.

 

 

Dodik je poručio Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA, da je nemoguće okretati glavu od dva naroda i jedne republike.

 

 

“Moramo razgovarati i kada znamo da možda razgovori neće uspjeti”, rekao je Dodik.

(547)

DODIKA UHVATILA PRPA NAKON RAZGOVORA S AMERIČKIM AMBASADOROM, POZIVA IZETBEGOVIĆA: “Moramo razgovarati, ne okreći glavu od dva naroda i jedne republike”

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-