Dodik u Hrvatskoj: Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, što ti hoćeš? Bosna je za nas veliki problem

“Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju. Prema tome, na taj način ćemo se kretati, vidjeti, surađivati na onim pitanjima na kojima možemo” – kazao je Dodik

 

 

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a bio je jučer u Hrvatskoj. Dodik je na Baniju stigao helikopterom, kako bi posjetio kuću obnovljenu novcem entiteta Republike Srpske.

 

 

Novinar Nove TV pitao ga je o čemu je prekjučer razgovarao s Vladimirom Putinom u Moskvi, a o čemu s hrvatskim predsjednikom Milanovićem na svom imanju prije sedam dana.

 

 

Dodik tvrdi da je kod Putina dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata.

 

 

 

 

“Tamo stvari izgledaju sasvim normalno, sasvim uređeno, nema nikakvih nestašica, ljudi žive, restorani su puni”, rekao je.

 

 

Evo kako je komentirao sastanak s Milanovićem:

 

 

“Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju. Prema tome, na taj način ćemo se kretati, vidjeti, surađivati na onim pitanjima na kojima možemo”.

 

 

Dodik: Kakva Bosna? Bosna je za nas veliki problem

 

 

Jedan od domaćina rekao je da je njemu Bosna zakon i da su mu Bosanci prva liga. Dodik je na to reagovao iznoseći tvrdnje suprotne Ustavu Bosne i Hercegovine, po kojem su Bošnjaci, a ne muslimani, konstitutivan narod.

 

 

“Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, što ti hoćeš? Kakva Bosna? Bosna je za nas veliki problem. Nemamo ništa od toga, samo imamo problem. Slušaj, u Jugoslaviji nije moglo Srbi, Hrvati, muslimani, i onda rasturiš Jugoslaviju, onda natjeraš te iste Srbe, Hrvate i muslimane da moraju živjeti”, jedna je u nizu njegovih spornih izjava.

 

(N1)

(2686)

Dodik u Hrvatskoj: Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, što ti hoćeš? Bosna je za nas veliki problem

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-