Dodik: Sve ćemo pratiti sa HDZ-om, Čović i ja imamo taj dogovor, a prije razgovora s federalnim partnerima…

Dodik smatra da je najkonfuznija situacija u Federaciji BiH, te da lider DF Željko Komšić tvrdi da SAD traže da se vlast ne formira sa SDA

 

 

Milorad Dodik, još uvijek aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, obratio se danas medijima nakon sjednice ovog tijela, a sa svojim osvrtom na formiranje vlasti na državnom nivou.

 

 

On je naveo da postoji mogućnost da se vlast na nivou BiH formira sa izbornim gubitnicima iz Republike Srpske, ali da se time ide u avanturizam – piše Srpskainfo.

 

 

“Ono što bi bilo loše je upravo to da se na nivou BiH vlast formira sa izbornim gubitnicima iz Republike Srpske” rekao je Dodik nakon sjednice Predsjedništva BiH i sastanka predsjednicom Evropske komisije Ursulom von der Leyen.

 

 

 Dodik: Sve ćemo pratiti sa HDZ-om, Čović i ja imamo taj dogovor, a prije razgovora s federalnim partnerima...

 

 

On je naveo da će vladajuće stranke iz Republike Srpske najvjerovatnije imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

 

 

“Vjerujem da ćemo ponovo imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BIH, imaćemo člana Predsjedništva, imaćemo vlast u Republici Srpskoj, a to će možda samo ubrzati neke naše odluke”, poručio je Dodik.

 

 

On je ponovio da ne zna kako će se odvijati situacija u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH i kom smjeru će se ići.

 

 

Dodik smatra da je najkonfuznija situacija u Federaciji BiH, te da lider DF Željko Komšić tvrdi da SAD traže da se vlast ne formira sa SDA.

 

 

 

 

Dodik je istakao da postoji dogovor sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem za nastavak partnerstva.

 

 

“Do sada je dogovoreno da ćemo sve pratiti sa HDZ, Dragan Čović i ja imamo taj dogovor i mi ćemo prije nego što bilo šta budemo dogovarali sa federalnim partnerima apsolutno definisati i precizirati našu politiku”, istakao je Dodik.

 

 

 

 

Izjavio je i to da neki zvaničnici iz Evrope prijete Republici Srpskoj.

 

 

“Oni više ne mogu sebi pomoći, a kamoli nama”, njegove su riječi.

 

(SI, DEPO PORTAL/mr)

(93)

Dodik: Sve ćemo pratiti sa HDZ-om, Čović i ja imamo taj dogovor, a prije razgovora s federalnim partnerima…

About The Author
-