DODIK SE NADA POBJEDI BORJANE KRIŠTO: “Očekujem da će rivalitet Bećirovića i Izetbegovića podijeliti glasačko tijelo, tako da Željko Komšić…!”

Kaže da bi u slučaju da Cvijanovićeva i Krišto budu izabrane u Predsedništvo BiH to omogućilo da postoji važan zbir prilikom glasanja o većini pitanja…

 

 

Lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio je sinoć gost u programu RTS-a. On se poslije četiri godine u Sarajevu vraća u Banja Luku. Da li i na mjesto predsjednika Republike Srpske znaćemo za nekoliko dana.

 

 

Pored ostalih tema, za RTS je govorio i o svom iskustvu tokom 4 godine mandata u Predsjedništvu BiH, ali i šta očekuje od izbora 2. oktobra kada je u putanju državni nivo vlasti.

 

 

Dodik je rekao da na nivou RS ne postoji utakmica između njega i njegovih konkurenata i da se, sportskim riječnikom, može pisati 2-0 na individualnim pozicijama za njegovu stranu.

 

 

 

 

“A što se tiče parlamenta, vjerovatno neću dobiti apsolutnu većinu što se tiče stranke, ali hoću apsolutnu relativnu većinu. Zadovoljan sam kampanjom”, rekao je Dodik.

 

 

Komentarišući to što je prije dvije godine njegova partija izgubila Banja Luku, Dodik kaže da su iz tog poraza izvukli pouku i preduzeli aktivnosti da eliminišu problem. Partija je u Banja Luci sada stabilna, dinamična i očekujem značajan rezultat, rekao je Dodik.

 

 

Na pitanje ko bi bio najbolji za Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH, Dodik navodi na prvom mjestu Borjanu Krišto, pa tek onda Cvijanović (kao sekundarnu), da kod “muslimana” postoje dva ujednačena kandidata – Bakir Izetbegović i Denis Bećirović.

 

 

BEĆIROVIĆ POZVAO IZETBEGOVIĆA DA SE OGRADI OD 'DŽIHADA': 'Ima mjesta gdje  se govori o mojoj fizičkoj likvidaciji…' | Slobodna Bosna

 

 

Očekuje da će njihov rivalitet podijeliti glasačko tijelo, tako da Željko Komšić neće moći da računa na glasove “muslimana” prilikom izbora za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda.

 

 

Govoreći o Borjani Krišto kao kandidatkinji, Dodik je rekao da je “riječ o dami koja je čvrsto opredijeljena za Daytoni da nije spremna za bilo šta na štetu bilo koga, pogotovo ne Hrvata”.

 

 

Kaže da bi u slučaju da Cvijanovićeva i Krišto budu izabrane u Predsjedništvo BiH to omogućilo da postoji važan zbir prilikom glasanja o većini pitanja, a da su dosad Džaferović i Komšić uvijek glasali tako da se ne desi da neki od njih bude na strani Dodika.

 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

 

 

(SB)

(360)

DODIK SE NADA POBJEDI BORJANE KRIŠTO: “Očekujem da će rivalitet Bećirovića i Izetbegovića podijeliti glasačko tijelo, tako da Željko Komšić…!”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-