Dodik prijeti sarajevskom MUP-u zbog navodnog incidenta pred Zetrom: Nemojte nas tjerati…

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik optužio je dana pripadnike MUP-a Kantona Sarajevo da su se “neprihvatljivo” ponašali prema akreditovanim posmatračima SNSD-a ispred dvorane Zetra.

 

 

“Zna se tačno šta su oni tamo radili i njihovo blokiranje i dodatno zadržavanje najoštrije osuđujem. Treba li po istom principu i policija Republike Srpske da tokom noći dodatno provjerava sva lica iz Federacije BiH? Nemojte nas tjerati da se počnemo tako ponašati!”, naveo je Dodik na Twitteru.

 

 

Foto: I. L./Klix.ba

 

 

Podsjećamo, zamjenik predsjednika dobojskog Gradskog odbora SNSD-a Danijel Jošić kazao je da ga je jutros ispred sarajevske dvorane “Zetra”, zajedno sa oko 15 posmatrača i članova ove stranke, policija blokirala i sat vremena saslušavala, bez odgovarajućeg pojašnjenja, te da se ponašala bahato i drsko.

 

 

U međuvremenu, iz MUP-a Kantona Sarajevo demantovali su navode koji je iznio zamjenik predsjednika dobojskog Gradskog odbora SNSD-a Danijel Jošić.

 

 

MUP KS (Foto: T. S./Klix.ba)

 

 

“Ovom prilikom kategorički odbijamo navode o bilo kakvom neprofesionalnom odnosu policijskih službenika o kojima smo upoznati putem pojedinih medija i ističemo da su policijski službenici Uprave policije MUP-a KS postupali u skladu sa zakonskim ovlastima. Napominjemo da niko od zatečenih osoba nakon predmetne kontrole nije pristupio u službene prostorije kako bi eventualno podnio žalbu na rad i postupke policijskih službenika”, rečeno je iz policije.

 

 

(Klix)

(738)

Dodik prijeti sarajevskom MUP-u zbog navodnog incidenta pred Zetrom: Nemojte nas tjerati…

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-