DODIK POVODOM REALIZACIJE AUTO-PUTA: Ponosni smo što možemo biti partneri moćnoj Kini

OVO je prvi korak na velikom putu koji se zove auto-put od Vukosavlja do Brčkog, Bijeljine i Srbije, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svečanosti povodom početka realizacije projekta izgradnje auto-puta Vukosavlje – Brčko.

 

 

– Naš plan je da izgradimo i povežemo Banjaluku sa Bijeljinom i Srbijom, povezati Srpsku rpema Zvorniku, Han Pijesku, Sokocu, Višegradu, Palama, a onda se spustuti prema Trebinju. Nećemo stati na njemu – rekao je Dodik.

 

 

Dodik je naglasio da “ u teškim okolnostima u kojima se Srpska borila za svoju samostalnost nismo nikada ostavili na stranu izgradnju ovakvih kapitalnih projekata“.

 

 

– Sve smo to mogli jer smo imali ne samo uvjerenje institucija već i naše međunarodne prijatelje. Ponosni smo što možemo biti partneri jednoj moćnoj zemlji – Narodnoj republici Kini.

 

 

Mi prijatelji Kine podržavamo politiku jedne Kine i uvijek smo na strani Kine koja je spremna da brani svoj teritorijalni integritet. Partneri smo bez uslovljavanja, kineska politika je politika nemiješanja u unutrašnje stvari – istakao je Dodik.

 

 

 

 

Srpski član Predsjedništva BiH je poručio da Kina poštuje međunarodne sporazume, a neki drugi to ne rade.

 

 

– I mi imamo taj problem što neki drugi misle da mi moramo da se pokorimo njihovim pravilima. Mi imamo problem jer traže da se odreknemo Srpske, da od nje napravimo praznu ljušturu, da bi dobili neku podršku – poručio ej Dodik.

 

 

On je istakao da Kina nikada nije imala takav pristup.

 

 

– Hvala vam na pristupu koji imate. Nikada nijedan projekat niste tražili da politički moramo da radimo, niti ste tražili podršku za vaše politike – naglasio je Dodik.

 

 

(RTRS)

(278)

DODIK POVODOM REALIZACIJE AUTO-PUTA: Ponosni smo što možemo biti partneri moćnoj Kini

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-