Dodik: Bit ću oštar kritičar i tražit ću odgovornost

Predsjednik RS Milorad Dodik istakao je da će predsjednik Vlade i novoizabrani ministri imati njegovu podršku za sve kvalitetne prijedloge i odluke.

 

 

Poručio je da dobrobit naroda i interes RS mora biti isključivi motiv njihovog rada.

 

 

Dodik je istakao da će biti i veoma oštar kritičar, tražeći političku i svaku drugu odgovornost ukoliko primijeti da u novoj Vladi zloupotrebljavaju povjerenje koje su dobili.

 

 

“Izborom nove Vlade završeno je formiranje institucija vlasti nakon provedenih izbora. RS je i ovaj put pokazala demokratski kapacitet da efikasno implementira izbornu volju naroda”, napisao je Dodik na Instagramu.

 

 

 

 

Dodik ističe da od nove vlade očekuje odgovoran rad na pronalaženju najboljih rješenja za sve izazove, od ekonomskih do socijalnih. Zato je i poručio da će biti oštar kritičar.

 

 

Predsjednik RS podsjetio je da je protekle sedmice, dan nakon izbora nove vlade, održao radni sastanak s premijerom Radovanom Viškovićem i ministrima. Sastanku je prisustvovala i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

 

 

“Sedmicu sam završio na Jahorini, gdje je otvoren hotel “Rajska dolina lux”. Time je RS pokazala da može realizovati kvalitetne projekte”, dodao je Dodik.

 

 

(Raport)

(56)

Dodik: Bit ću oštar kritičar i tražit ću odgovornost

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-