DETALJNA PROGNOZA ZA ZIMU: Uskoro PRVI SNIJEG! Očekuju nas dva ledena talasa, a evo kada stiže ONO NAJGORE!

Miholjsko ljeto, meteorolozi predviđaju, trajaće još ove sedmice, odnosno do nedjelje, 21. oktobra, kada će temperatura pasti na 17 stepeni.

 

 

U nižim predjelima očekuje se da će ove godine prvi snijeg pasti u posljednjoj sedmici novembra ili prvoj polovini decembra, izjavio je danas meteorolog Nedeljko Todorović.

 

On je naveo da se to odnosi na niže predjele, poput Beograda i Vojvodine, dok će u višim predjelima snijeg verovatno pasti i ranije. Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, ovako izgleda dugoročna prognoza:

 

 

Novembar – topliji i prosječno suh

 

Srednja temperatura će biti nešto iznad višegodišnjeg prosjeka, u Beogradu i široj okolini iznosiće oko 12 stepeni. Mjesečne padavine će biti nešto manje u odnosu na višegodišnji prosjek.

 

 

Decembar – blaži

 

Što se tiče prognoze za decembar, temperature će se kretati iznad prosjeka. U Beogradu i široj okolini očekuje se prosječna srednja temperatura oko 8 stepeni. Padavine, kao i u novembru nešto niže nego inače.

 

Januar – prosječan, mraz krajem druge nedjelje

 

Prognoza za prvi mjesec 2019. godine previđa hladniji mjesec, sa temperaturama ispod prosjeka. Srednja očekivana temperatura iznosiće oko 5 stepeni i to sa nešto većom količinom padavina. Umjereni mrazevi kraje druge i tokom treće dekade januara.

 

Februar – blaži i prosječno vlažan

 

Najkraći mjesec u godini će biti nešto blaži, sa temperaturama iznad prosjeka, odnosno srednja maksimalna oko 8 stepeni.

 

 

Mart – prosječno topao, moguć mraz krajem mjeseca

 

Posljednjeg mjeseca zime pred sam kraj mogući su mrazevi, odnosno u drugoj polovini mjeseca. Iako će biti prosječno topao, sa srednjom temperaturom oko 13 stepeni, moglo bi da stigne ovo neprijatno iznenađenje i da zima pred sam kraj pokaže svoje zube!

 

(Espreso)

(637)

DETALJNA PROGNOZA ZA ZIMU: Uskoro PRVI SNIJEG! Očekuju nas dva ledena talasa, a evo kada stiže ONO NAJGORE!

| Foto/Video, Slider, Vijesti, Vremenska prognoza |
About The Author
-