Detalji sinoćnje pucnjave u Sarajevu: Objavljen iskaz Denisa Stojnića

Rano jutros, oko pola 4, sarajevski policajac je u ulici Muvekita, u blizini kafića Cheers i City Lounge, upucao naoružanog 42-godišnjaka.

Kako se navodi, sarajevski policajci u 3.20 sati su dobili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u ulici Muvekita u općini Stari Grad Sarajevo. „Tom prilikom je M.O., rođen 1974. godine, nastanjen u Sarajevu, držao pištolj u ruci. Na licu mjesta intervenirala je patrola policije. Policijski službenik izdao je jasnu zakonitu naredbu M.O. da odloži oružje, na što se isti oglušio, okrenuvši i repetirajući pištolj prema policijskom službeniku koji je nakon toga upotrijebio službeni pištolj prema M.O., ispalivši dva hica ipogodio ga u nogu i stomak.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”, gdje je zadržan na daljem liječenju. Ljekari su kod M.O. konstatirali teške tjelesne povrede i nije životno ugrožen.“

A, već se doznaju i detalji ovog incidenta. Avaz je objavio policijski iskaz Denisa Stojnića, bh. MMA borca i ugostitelja, koji je dao svoju stranu priče, čije dijelove prenosimo.

„Oko 2.15 nalazio sam se ispred svog lokala City Lounge, u ulici Zelenih beretki 22 (…) kada je navedenom ulicom mercedesom, njemačkih registarskih tablica, došlo meni poznato lice – Ognjen (prezime ne znam) i stao, te mi se, ne izlazeći iz auta, obratio riječima: ‘Šta je, pi**o, nema bašti, šta to hoćeš da budeš vijećnik, nećeš nikada dobiti bašte’, na šta sam mu ja izrevoltiran rekao: ‘U čemu je problem, odje*i odavde i pu*i k***c'“, navodi Stojnić i dodaje da mu je čovjek u autu potom rekao: „Sad me pričekaj, mrtav si čovjek“. Zatim se udaljio prema Domu armije.

Nakon pola sata, nastavlja dalje Stojnić (koji je s prijateljima i dalje bio na istom mjestu), primijetio je da pješke, iz pravca hotela Evropa, prema njima idu lica koja poznaje: Ognjen, Osman P. (napominjemo da je policija dala inicijale M.O.) i osoba koju poznaje pod nadimkom Kiba sumo-hrvač.

Osman P. mu se, tvrdi Stojnić, tada obratio riječima: „Šta je, vlahu, nećeš biti vijećnik, nema bašti, a sada ćeš fino mjesečno da plaćaš ili ti ovo sve gori“. Stojnić je, prema iskazu, odgovorio: „K***no, ne zovi me vlahom, drug Ogi ti je vlah“. Osman P., priča Denis Stojnić, odmah je potom izvukao pištolj, crne boje, većeg kalibra i uperio ga u pravcu njegove glave.

„Ne znam odakle su se stvorili policajci, ali znam da su brzo reagirali i vidio sam da je jedan policajac stao ispred mene i mog osoblja da nas zaštiti, dok je drugi policajac naredio Osmanu P. da spusti pištolj, na šta se Osman P. oglušio, pa je policajac izvukao svoj pištolj i opet ponovio više puta Osmanu P. da spusti oružje. Osman P. je potom uperio pištolj u policajca te mu govorio: ‘Spusti ti oružje’, a onda je Osman repetirao pištolj i okrenuo ga prema policajcu i prema svima nama, jer smo stajali iza policajca, na šta je policajac spašavajući naše i svoj život, upotrijebio vatreno oružje.

S dva hica je ranio Osmana P. koji je pao na pod. Nakon toga, Ognjen prilazi policajcu koji je pucao i udara ga iz sve snage u predjelu glave, pa je i policajac pao na pod. Onda smo moje osoblje, policajac i ja savladali Ognjena, dok je lice po nadimku Kiba pobjeglo s lica mjesta“, ispričao je Stojnić, zahvalivši se policajcima koji su spasili njegov i život njegovog osoblja.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je MUP Kantona Sarajevo, ali u odjeljenju za Odnose s javnošću kazali su nam da ne mogu dati više detalja nego što su objavili u saopćenju.

(48)

Detalji sinoćnje pucnjave u Sarajevu: Objavljen iskaz Denisa Stojnića

| Slider, Vijesti |
About The Author
-