ČOVIĆEV PORTAL ZVONI NA UZBUNU: “CIK mora kazniti Komšića zbog antiustavnog slogana!”

Portal ABC, blizak HDZ-u Dragana Čovića, osvrnuo se na predizborni slogan Komšićeve partije DF “Za građansku BiH”, tvrdeći da je riječ o antiustavnom sloganu koji bi CIK trebao zabraniti!!!

 

 

ABC portal piše da neki slogani određenih političkih stranaka, da bi se ostvarili i zaživjeli u BiH, potenciraju konflikte i sukobe jer su u suprotnosti i s Ustavom BiH i lažno podgrijavaju maštu onim najradikalnijim skupinama naše zemlje.

 

 

“Takav je slogan Željka Komšića političara koji je najveći problem ove zemlje, političara koji je davno pokrenuo stvari nagore a sloganom ‘Za građansku BiH’ još ih više gura nizbrdo. Radikalni Komšić sa svojom ekstremnom strankom DF punom ekstremista poput Đonlagića, Begića i niz drugih već odavno unosi strah i nemir među domoljube ove zemlje, među one kojima je stalo da ova zemlja bude ravnopravna zajednica tri konstitutivna naroda.

 

 

 

 

Ovaj zli slogan narode BiH potencijalno uvlači u sukobe i zna mu se prava namjena. Komšićevci žele silom stvoriti građansko uređenje koje nikad a možda ni tada neće prihvatiti Hrvati i Srbi u ovoj zemlji a sasvim sigurno ni Hrvatska ni Srbija. No, Komšićevi radikalci na tom grade svoju politiku koja negira naš Ustav i huška bošnjački narod na nešto što nije i nikad neće biti ostvarivo”, piše ABC portal.

 

 

 

 

Ćovićev portal se čudi što protiv ovog “opasnog slogana” još nije reagirala Centralna izborna komisija “koja je dužna upozoriti radikale da krše Ustav i izborne propise”.

 

 

 

(SB)

(719)

ČOVIĆEV PORTAL ZVONI NA UZBUNU: “CIK mora kazniti Komšića zbog antiustavnog slogana!”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-