ČOVIĆ JE OČAJAN ŠTO NIJE BIO U BEOGRADU, PRIZNAJE TO I ILIJA CVITANOVIĆ: „Koga je u Beogradu predstavljao Željko Komšić“?

Jučer su u Beogradu trilateralni sastanak održali turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, Aleksandar Vučić i tročlano bh. Predsjedništvo, a povod sastanku je postavljanje kamena temeljca za autocestu Beograd – Sarajevo koja tek treba biti izgrađena.

 

 

Predsjednik HDZ-a 1990 Ilija Cvitanović smatra kako ovaj sastanak nije dobar s obzirom na to da je nejasno ko to iz BiH u Beogradu predstavlja bh. Hrvate.

 

 

“Svaki dogovor i razgovor na diplomatskim razinama je dobar i poželjan, međutim, ovdje je teško oteti se dojmu da su u Beogradu u ime BiH dva bošnjačka i srpski član Predsjedništva BiH.

 

 

Nama svakako treba iskorak i dogovor jer nemamo vremena, ali je bolje kad su na ovakvim summitima prisutni lideri triju konstitutivnih naroda”, stav je Cvitanović.

 

“Dodik može govoriti u ime bh. Srba kao što i Džaferović može govoriti u ime Bošnjaka, ali Hrvati s pravom mogu postaviti pitanje tko njih danas predstavlja u Beogradu te koga točno predstavlja Željko Komšić”, kazao je Cvitanović za Direktno.

 

(841)

ČOVIĆ JE OČAJAN ŠTO NIJE BIO U BEOGRADU, PRIZNAJE TO I ILIJA CVITANOVIĆ: „Koga je u Beogradu predstavljao Željko Komšić“?

About The Author
-