Čolo: Šta bi bilo da je Bakir pristao u Neumu

Alma Čolo (SDA) objasnila je na šta nije pristao Bakir Izetbegović u Neumu i koliko su opravdane optužbe da je u Neumu izdao Bosnu i Hercegovinu, jer je, kako kažu, pristao na treći entitet.

 

 

Da je Bakir Izetbegović pristao na prijedloge iz Neuma sada bi u Predsjedništvo BiH kao Hrvat bio izabran neko ko bi dobio najviše elektorskih glasova iz kantona sa hrvatskom većinom.

 

 

A ne opet Željko Komšić. Da je pristao na prijedloge iz Neuma Jevreji iz Federacije bi se npr. mogao kandidovati za člana Predsjedništva – predstavnika hrvatskog naroda i svih ostalih građana.

 

 

Srbin iz Federacije npr. za člana Predsjedništva – predstavnika bošnjačkog naroda i svih ostalih građana. Bošnjak iz Republike Srpske (ne pišem Srpske malim slovom, iako neki preporučuju, jer u Ustavu piše velikim slovom) bi se mogao kandidovati za člana Predsjedništva – predstavnika srpskog naroda i svih ostalih građana.

 

 

Jesu li Srbi u Federaciji Ostali. Jesu li Bošnjaci i Hrvati u Republici Srpskoj Ostali? Naravno da nisu.

 

 

U Domu naroda Parlamenta Federacije BiH delegati bi se birali samo iz kantona koji imaju određeni procenat datog konstitutivnog naroda prema popisu iz 2013. godine bez minimalne zastupljenosti za svaki narod u skladu sa Amandmanima Visokog predstavnika iz 2002. godine. I bez obzira što je ustavni glavni popis iz 1991. godine do potpune provedbe Aneksa VII DMS-a”, napisla je Čolo na Facebooku, a prenosi stav.ba.

 

 

Ovo je samo dio, kaže ona i dodaje: “Neko kaže da su ovo dobra rješenja. Sigurno nisu!”

 

Bakir Izetbegović je mogao na sve ovo pristati i biti pobjednik izbora i poželjan partner za pravljenje vlasti.

 

 

 

 

Mogao je sam sudjelovati u ovom procesu s međunarodnom zajednicom i predsjednikom HDZ-a.

 

 

Ali nije. Uporno je insistirao na uključenosti svih političkih aktera u ovom procesu, cijeneći njegovu važnost za budućnost Bosne i Hercegovine. I sada je ‘izdajica’?

 

 

Pa stvarno ljudi, može li vam više ovo pod kožu – napisala je Čolo.

 

 

(Stav)

(155)

Čolo: Šta bi bilo da je Bakir pristao u Neumu

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-