Cjepanicom usmrtila supruga, policiji rekla da ga je bik ubio

Nakon dojave o smrti Nikole Josića (70), pripadnici Policijske stanice Kozluk uhapsili su njegovu dvije godine stariju suprugu Radojku iz sela Malešić kod Zvornika zbog ubistva.

 
Starica je tokom žestoke svađe Nikolu usmrtila jakim udarcima cjepanicom u glavu.

Prikrivala djelo

Kako smo nezvanično saznali, Radojka je pokušala prikriti ubistvo navodeći policajcima tokom saslušanja da ga je ubio bik. Ona je cjepanicu kojom je usmrtila supruga naložila u šporetu, a krv je oprala.

– Policiji je prijavljeno da se u mjestu Malešić u šupi nalazi tijelo N. J. Pripadnici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Zvornik, u saradnji s pripadnicima PS Kozluk, vršeći uviđaj, na osnovu predmeta i tragova pronađenih na licu mjesta, utvrdili su da postoji osnov sumnje da je smrt nastupila nasilnim putem – kažu iz CJB Zvornik.

 

Naređena obdukcija 

Uviđaju je prisustvovao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, koji je naložio da se obavi obdukcija nad tijelom nesretnog starca.

Također, tokom saslušanja, a kada su je istražitelji pritisnuli dokazima, osumnjičena je u potpunosti priznala da je ubila supruga te je opisala način na koji je to učinila. Policajcima je kazala da je Nikola nju prvi napao cjepanicom, koju je ona potom otela i izudarala ga njom po glavi.

Niko od mještana ili rodbine ne zna šta bi mogao biti uzrok ovog tragičnog događaja, koji su svi primili sa velikim žalom.

Živjeli povučeno

Nikolina sestra Ruža kaže da već nekoliko godina ne komuniciraju iako su im kuće u blizini.

– Oni nisu mnogo komunicirali ni s komšijama ni s nama. Jedino smo se mogli vidjeti u dvorištu. Ne znam šta bi mogao biti razlog ovome što se desilo. To me iznenadilo. Desila nam se velika nesreća. Vidjela sam u toku noći svjetla i policiju i Nikolinog sina Mladena. Drugi bratić je otišao da vidi šta se desilo i rekao mi je da je Nikola poginuo – kaže Ruža Josić.

 

(44)

Cjepanicom usmrtila supruga, policiji rekla da ga je bik ubio

| Crna hronika, Slider |
About The Author
-