Čak i potpuno vakcinisani, vi ste antivakser ako se protivite obaveznoj vakcinaciji, izjavljuje australijski ministar

Ljudi koji se protive obaveznim vakcinama protiv Covida-19 su „antivakseri“, čisto i jednostavno, rekao je glavni ministar Sjeverne teritorije Michael Gunner tokom burne konferencije za novinare, napominjući da se „očekuje više pozitivnih slučajeva u njegovoj državi“.

 

 

Gunner je više nego jasno stavio do znanja tokom konferencije za novinare da je svako ko nije 100 % za sve drakonske naredbe države za vakcinaciju pravi „antivakser”, kada su ga pitali da li je njegov tvrdokorni stav o obaveznim vakcinama možda odvratio neke od vakcinacije. Čak i ako su i sami vakcinisani, tvrdio je, Australijanci su ili za virus ili za naredbe.

 

 

Shifting focus on Australia's COVID-19 vaccination rollout - Medicine,  Nursing and Health Sciences

 

 

„Ako date zeleno svjetlo, pružite utjehu, podržite bilo koga ko se protivi vakcini, vi ste antivakser. Vaš lični status vakcinacije je potpuno irelevantan“, izjavio je Gunner.

 

 

Izraz „antivakser“, koji se ranije koristio za označavanje roditelja koji se protivio vakcinaciji za svoju djecu, njegovo značenje je prošireno tokom pandemije Covid-19 i uključuje svakoga ko se protivi vakcinaciji za sebe – a sada, u očima vatrenih pristalica vakcine, svako ko se protivi naredbi, bez obzira da li su oni sami vakcinisani ili ne.

 

 

Michael Gunner

 

 

„Ako ste tamo na bilo koji način, oblikujete ili formirate kampanju protiv naredbi, onda ste apsolutno antivakser“, nastavio je on, insistirajući da je državna naredba za vakcinaciju „apsolutno kritična“ za spašavanje života. „Nikada neću odustati od podrške vakcinama, a svako ko se protivi naredbi je antivakser“, režao je Gunner.

 

 

Zatvaranje u državnom gradu Ketrin trebalo je da bude produženo do 18 časova po lokalnom vremenu u srijedu uveče, jer sa 1.300 rezultata testova koji su još uvijek neriješeni, vlasti „još uvijek očekuju više pozitivnih slučajeva“. U ponedjeljak su otkrivena dva slučaja – 67-godišnji muškarac i 33-godišnja majka za koje se kaže da su “bliski kontakti sa potvrđenim slučajem”. Međutim, njeno dijete je više puta bilo negativno.

 

 

Lotteries, free beer, tuition fees: CMO touts incentives to combat jab  hesitancy | Sky News Australia

 

 

Uprkos malom broju slučajeva, Gunner je insistirao na tome da je „velika vjerovatnoća“ da u toj oblasti ima i drugih pozitivnih slučajeva, navodeći „stalne pozitivne tragove“ u slivnom području u susjedstvu, ali je dozvolio da se obližnja oblast rijeke Robinson izuzme iz zaaključavanja, dajući stanovnicima slobodu kretanja sve dok ne napuštaju oblast.

 

 

Ministar je insistirao da je „sprovođenje, a ne ohrabrenje“ jedini način da se nivoi vakcinacije dovedu do željenog cilja.

 

 

(Logicno.com)

Čak i potpuno vakcinisani, vi ste antivakser ako se protivite obaveznoj vakcinaciji, izjavljuje australijski ministar

| Slider, Vijesti |
About The Author
-