BURNO U CRNOJ GORI, HOĆE LI ZBOG MINISTRA KOJI NEGIRA GENOCID U SREBRENICI, PASTI VLADA: Premijer Zdravko Krivokapić napustio sastanak nakon 45 minuta

Sastanak predstavnika parlamentarne većine i premijera Zdravka Krivokapića i dijela ministara okončan je bez dogovora, jer su svi predstavnici partija, izuzev URA-e, ponovo odbili da podrže prijedlog predsjednika Vlade o razrješenju ministra pravde Vladimira Leposavića.

 

 

Dva izvora “Pobjede” koja su prisustvovala sastanku, saopštila su da je premijer Krivokapić tokom čitavog sastanka govorio o Leposaviću da bi ga napustio nakon 45 minuta pod izgovorom da se “dosta crnogorskih gradova nalazi u blokadi zbog protesta komita”.

 

– Krivokapić je na sastanku saopštio niz optužbi na račun Leposavića. Između ostalog, kazao je da je ministar pravde kadar Demokratskog fronta koji, zajedno s dijelom međunarodne zajednice, ruši njegovu vladu.

 

Kazao je i da je to saznao na misi u Baru povodom katoličkog Uskrsa – saopštio je izvor “Pobjede” koji je prisustvovao sastnaku.

 

Krivokapić je, navodno, tokom izlaganja “vikao i prijetio formiranjem i nekih drugih aranžamana ne precizirajući o čemu se radi”.

 

Sastanku su u ime partija prisustvovali Miloš Konatar iz URA-e, Maja Vukićević iz DNP-a, Miodrag Lekić DEMOS, Branka Bošnjak iz PZP-a, Simonida Kordić iz Nove, Vladimir Joković (SNP), Maksim Vučinić (Radnička partija), Srđan Pavićević iz CIVIS-a i Momo Koprivica iz Demokrata.

 

Kao podrška Krivokapiću, sastanku su prisustvovali ministri Milojko Spajić, Jakov Milatović i Jelena Borovinić-Bojović.

 

Posebno je, prema tvrdnjama izvora “Pobjede”, bio ljut ministar Milatović, koji je zamjerio što na sastanak nisu došli svi lideri.

 

Poslanica DF-a Branka Bošnjak kazala je novinarima da je tokom sastanka uglavnom pričao premijer Zdravko Krivokapić, navodeći da je priča bila u vezi s razrješenjem ministra pravde Vladimira Leposavića.

 

 

– Svi smo rekli da kao parlamentarna većina nismo izazvali ovu krizu i da je ovo kriza zbog ishitrenog poteza bez konsultacija s nama.

 

Čekaćemo da i on (premijer) kaže što misli, a mi ćemo reći što mislimo na sljedećem sastanku i vjerovatno će neke stvari biti jasnije – kazala je Bošnjak.

 

Odgovarajući na pitanje da li vidi izlaz iz krize u Vladi, Bošnjak je kazala da “baš i ne vidi”, ali da vjeruje da će naći neko zajedničko rješenje.

 

– Nijesmo tu da rušimo Vladu, nadam se da ćemo naći neko zajedničko rješenje iako nijesmo zadovoljni radom – rekla je Bošnjak.

 

Branka Bošnjak odgovorila Vesni Šofranac: Pišete neistine!

BURNO U CRNOJ GORI, HOĆE LI ZBOG MINISTRA KOJI NEGIRA GENOCID U SREBRENICI, PASTI VLADA: Premijer Zdravko Krivokapić napustio sastanak nakon 45 minuta

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-