BRAĆA IZ BOSNE I HERCEGOVINE SIJU STRAH: Čovjek zbog kojeg su duge cijevi na ulicama grada u Hrvatskoj vođa je opasne bande koja je zabranjena u Njemačkoj…

Bio je putnik u Land Roveru njemačkih tablica i očito nije znao da je za njim na snazi međunarodna Interpolova tjeralica Švicarske.

 

 

Prema pisanju Guardiana, grupa koja se naziva “United Tribuns” ima, kako se smatra, oko 1.700 članova. Ustanovljena je 2004., a zanimljivo je da joj je osnivač muškarac iz Bosne i Hercegovine, bivši boksač Armin Ćulum koji je uspostavio sistem u kojem su mu potpuno vjerovali te su se jedni prema drugima odnosili kao “braća”.

 

 

Grupa je zabranjena odlukom njemačkog ministra unutarnjih poslova zbog svojih veza s organiziranim kriminalom i nasiljem.

 

 

Učestali su njihovi obračuni s članovima drugih bandi.

 

 

U Hrvatskoj uhapšen Nermin Ćulum

 

 

Grupa je vrlo povezana te dobivaju oznake na tijelu kada sudjeluju u napadima u ime i u interesu United Tribunsa.

 

 

Policijske duge cijevi “okupirale” su 25. augusta zgradu Županijskog suda u Sisku kada je na sudsko ročište u lisicama doveden 39-godišnji Nermin Ćulum, stari policijski znanac rodom iz BiH i Arminov brat.

 

 

BRAĆA ĆULUM UHAPŠENA ZBOG UBISTVA SLAVIŠE KRUNIĆA: Novi detalji istrage o  likvidaciji banjalučkog biznismena

 

 

Ćulum je, naime, uhapšen na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica dok je ulazio u Hrvatsku. Bio je putnik u Land Roveru njemačkih tablica i očito nije znao da je za njim na snazi međunarodna Interpolova tjeralica Švicarske od 18. augusta ove godine, čiji ga organi progona traže zbog sumnje u međunarodnu prostituciju i trgovanje ljudima.

 

 

Određen mu je ekstradicijski pritvor i do daljnjega ostaje iza zatvorskih rešetaka zatvora Zagreb, a izručenju Švicarskoj se, kako doznaje Jutarnji list, usprotivio.

 

 

Braća Ćulum sprovedeni u Upravu za organizovani kriminal

 

 

S koliko ga se tačno kaznenih djela povezuje i koliko je žrtava nije poznato, no neslužbeno riječ je o istraživanju koje seže unazad 15 godina.

 

(SB)

(2285)

BRAĆA IZ BOSNE I HERCEGOVINE SIJU STRAH: Čovjek zbog kojeg su duge cijevi na ulicama grada u Hrvatskoj vođa je opasne bande koja je zabranjena u Njemačkoj…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-