BOSIĆ NAJAVIO NAJTEŽE DANE VOŽDA IZ LAKTAŠA: „Dodik je stao na stranu Vučićevih…

neprijatelja…

 

 

“Dodikovi tajni sastanci s ljudima koji ne vole Vučića, susreti s Grigorijem i nekim vladikama impliciraju da je on ušao u neke aktivnosti i oko izbora patrijarha, što može biti problematično”, kazao je Bosić.

 

 

Delegat u Domu naroda BiH Mladen Bosić (SDS) rekao je da Aleksandar Vučić od početka zna o Dodiku kao političaru koji uvijek želi više i da je jedan dio Srbije od Dodika pravio najvećeg srpskog političara, kao i da Dodik ima neke skrivene ambicije oko učešća u izborima u Srbiji.

 

 

“Bio sam svjedok kada jedan od funkcionera bivših predsjednika Srbije predlaže Dodiku da se kandiduje na izborima u Srbiji. Uostalom, Vučić nije neinteligentan i neobrazovan da ne zna pročitati i shvatiti šta se dešavalo s bivšim predsjednicima Srbije koji su Dodika podržavali”, kazao je Bosić učestvujući u emisiji televizije N1.

 

 

“Siguran sam”, kaže on, “da Vučić drži Dodika pod nekom vrstom prismotre oko njegovih ambicija.”

 

 

“Uostalom, vladika Grigorije je jedan od glavnih kandidata opozicije Srbije u pripremnoj fazi da se suprotstave Vučiću. Sve to ukazuje da se mijenja taj odnos”, rekao je Bosić i podsjetio da su Dodik i Grigorije u dobrim odnosima.

 

 

“Grigorije je javno učestvovao u izborima i bio jedan od aktivnijih SNSD-ovih ljudi u istočnoj Hercegovini koji je učestvovao u izbornim kampanjima”, kazao je Bosić, podsjetivši da mu je tada on (Bosić) u više navrata sugerisao da se sveštena lica ne trebaju miješati u izbore.

 

 

Govoreći o odnosima Dodika i Grigorija, Bosić smatra da su oni i dalje dobri, jer je Grigorije i član Senata Republike Srpske.

 

 

“Grigorije ne može ni na koji način ugroziti Vučića čak i da bude kandidat na izborima u Srbiji”, kazao je Bosić.

 

 

On dalje navodi da je Dodik ušao u fazu kada nema podršku od nekih krugova i strana koju je imao do sada.

 

 

“Dodikovi tajni sastanci s ljudima koji ne vole Vučića, susreti s Grigorijem i nekim vladikama impliciraju da je on ušao u neke aktivnosti i oko izbora patrijarha, što može biti problematično. Ja mislim da je on (Dodik) to vrlo brzo shvatio i da je, da ne kažem, podvio rep pa se pokušava izvući iz toga svega”, kazao je Bosić.

 

 

Upitan šta bi se desilo kada bi Vučić prekinuo odnose s Dodikom, Bosić smatra da bi to bio poliitčki kraj Dodika, jer u Srbiji posjeduju informacije o njegovom kriminalu.

 

(N1)

BOSIĆ NAJAVIO NAJTEŽE DANE VOŽDA IZ LAKTAŠA: „Dodik je stao na stranu Vučićevih…

| Skandal, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-