BORIS LOVRIĆ, OFICIR OSBIH OBRATIO SE KISELJAČANIMA: “Ne pljuj ono što te rodilo i tvoju lozu, našu Bosnu”

Boris Lovrić, oficir Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na svom je Facebook profilu jučer objavio post koji je naišao na odobravanje i podršku kod mnogih korisnika ove društvene mreže.

 

Lovrić je u napisao: Budući da se nekolicina iz Širokog Brijega osramotila propisno neki dan, poradi toga što su pjevali da oni kao je*u Bosnu, te da je Hrvatska njihova domovina itd… ja bih da vas sve nešto zamolim.

 

Molim vas da se to nama ne desi, mi smo bosanski Hrvati, sjetite se vladara, banova, kraljeva i kraljice Bosne koji su Hrvati bili, vaši korijeni su odavde a ne iz Hrvatske, no vaš narod zivi u Hrvatskoj također i trebamo za nju navijati, ali ne pljuj ono što te rodilo i tvoju lozu, našu Bosnu. Nemojte da se obrukamo i da zbog par neobrazovanih konja u glas zapjevate protiv naše povijesne ostavštine koje su se neki odrekli, ne pljujte si u njedra. Jer koliko je god tvoje hrvatstvo, više od toga je tvoje bosanstvo. PS. Mislite o meni što želite, ja sam učinio koliko je do mene, ako bar doprem do par umova onda ovaj post ima smisla, uživajte mi večeras.

 

Lovrić je post objavio na svome Facebook profilu jučer ujutro, dakle prije polufinalne utakmice Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Engleske. On se, kako je i sam naveo, prvenstveno obraćao stanovnicima Kiseljaka, odakle je porijeklom.

 

Nažalost, u Hercegovini su sinoć ponovo postupili upravo suprotno od onoga kako je Lovrić naveo, pa se u kasnim večernjim satima dogodio i incident kada su u Čapljini napadnuti pripadnici Oružanih snaga BiH, Lovrićeve kolege. Pripadnici OSBiH koji su napadnuti u Čapljini vraćali su se sa komemoracije žrtvama genocida iz Potočara.

 

alt

(SB/FAKTOR.BA)

(5538)

BORIS LOVRIĆ, OFICIR OSBIH OBRATIO SE KISELJAČANIMA: “Ne pljuj ono što te rodilo i tvoju lozu, našu Bosnu”

About The Author
-