BORENOVIĆ SE OGLASIO: “Prvo se podijelio plijen, onda je kao dato Viškoviću da formira Vladu”

Ističe da opozicione strukture neće pristati da budu klimoglavci i da uopšte prate politike koje sve vode u ambis.

 

 

I navodne konsultacije i sve oko formiranja nove Vlade Republike Srpske bilo je najobičnija farsa.

 

 

Prvo se podijelio plijen, onda je kao dato g. Viškoviću da formira Vladu, čiji sastav je unaprijed odredio lažni predsjednik Dodik.

 

 

 

 

Ovakvim odnosom potpuno je poništen svaki vrijednosni i demokratski sistem u Republici Srpskoj, a Dodikov politički ambijent u kojem se jedino snalazi je trgovina, ucjena, robovlasnički odnos prema izabranim predstavnicima i to proizvodi, posljedično, mnoge društvene poremećaje”, rekao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

 

 

Borenović kaže da su navodi da SNSD ima dvotrećinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, sa ili bez Pokreta za državu, najobičnije blefiranje čovjeka koji samo to zna da radi.

 

 

 

 

Uradićemo sve da dođemo do toga da se politika vrati svojoj svrsi, da procesi budu demokratski, da se vrednuju institucije, a ne kult ličnosti.

 

 

Jeftina trgovina uticajem zadnjih petnaest godina skupo košta Republiku Srpsku i BiH”, naveo je Borenović.

 

 

Ističe da opozicione strukture neće pristati da budu klimoglavci i da uopšte prate politike koje sve vode u ambis, prenosi BN.

 

 

Politika u koju ja vjerujem jeste politika napretka, koja treba biti zasnovana na dogovoru i razgovoru unutar dejtonske BiH, umjesto ove koju vodi režim, a koja se zasniva na sukobima i tenzijama samo zarad nešto političkih poena”, poručio je Borenović.

 

 

 

(SB)

(62)

BORENOVIĆ SE OGLASIO: “Prvo se podijelio plijen, onda je kao dato Viškoviću da formira Vladu”

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-