BJESNI RAT NA BH. LJEVICI: Dopredsjednik DF-a optužio SDP za teški kriminal. Evo čime je isprovociran…

Doktor ekonomskih nuka i šef Kluba zastupnika Demokratske fronte u Predstvičkom domu Parlamenta Federacije BiH, Dženan Đonlagić, žustro je prokomentirao neprijateljske poruke koje su danas čelnii SDP-a uputili čelništvu Demokratske fronte.

 

Komentirajući izjave čelnih ljudi SDP-a izrečene tokom i nakon današnje Konvencije, Đonlagić je na Twitteru napisao dvije rečenice u kojima je “sažeo” četverogodišnju vlast SDP-a u razdoblju 2010. – 2014. godine.

 

– Da se 2014. nije pojavio DF, SDP bi nakon tendersko-strujno-softwersko-cestovne vladavine u mandatu 2010.-2014. otišao na političko smetljište. Sada još jedanput, kao ne tako davno, bahatost postaje način komuniciranja vrhuške SDP-a – napisao je Đonlagić na Twitteru, aludurajući na pozatu aferu s preprodajom struje Elektroprivrede BiH posredstvom beogradske frme Rudnap u iznosu od 176 miliona KM, te na sumnjive ugovore sklopljene između bivše uprave JP Autoceste Federacije BiH i privatnih firmi bliskih SDP-u, koji su predmet istrage nadležih organa.

 

U video prilogu pogedajte integralni govor lidera SDP-a Nermina Nikšića na današnjoj Konvenciji SDP-a, u kome je iznio niz teških optužbi na račun DF-a i njegovog lidera Željka Komšića.

 

(248)

BJESNI RAT NA BH. LJEVICI: Dopredsjednik DF-a optužio SDP za teški kriminal. Evo čime je isprovociran…

About The Author
-