BANALNI, POLUMUTAVI DEMAGOŠKI ŠOVINISTA, UVLAKAČ I BESKIČMENJAK! Kesić je doslovno UNAKAZIO Milomira Marića (VIDEO)

Ovo dugo neće da se zaboravi…

 

 

Milomir Marić je uvredama koje je uputio profesoru Danijelu Sinaniju u emisiji “Dobro jutro Srbijo” uspjeo da se izbori za mjesto u poznatim humorističnim, parodičnim emisijama Zorana Kesića.

 

Podsjetimo, prošle nedjelje Marić je na televiziji s nacionalnom frekvencijom (Happy TV) rekao kako Sinani predaje albanski jezik, te kako je je profesor “roke mandoljine”.

 

Da bruka bude još veća, na kraju je praveći paralelu s Kosovom osporio pravo profesora Sinanija da bude “moralni sudija”, jer bi na Kosovu “Tači i Haradinaj Srbina koji bi to pokušao streljali”.

 

Milomir Marić je na sebi svojstven način, koji je Kesić nastojao vjerodostojno da predstavi u svojoj emisiji, nagovjestio i kako gore pomenuti profesor ima sumnjivo prezime.

 

Nakon što je u Kesićevoj emisiji pušten kratak video u kome Marić iznosi uvrede na račun Sinanija, Kesić započinje rekonstrukciju i tumačenje njegovog postupka.

 

– Marić ovdje prevodi na jezik Parova i Mace Diskrecije nešto što oni ne bi mogli da razumeju. Konkretno profesor Sinani u svom realnom životu predaje Narodnu religiju Srba i još nekoliko predmeta iz antorpologije religije… Bla, bla, bla… Pa, izgubili ste me već kod profesor – započeo je Kesić ironično.

 

Onda je pokušao da se našali na svoj poznati sarkastičan način govoreći, da sve ono što je ispričao o Danijelu Sinaniju ukoliko bude ukucano u “Marić translejt” biva prevedeno kao “roke mandoljine” (verovatno aludirajući na to što pomenute riječi vjerovatno nemaju nikakvo značenje), na šta je usljedio gromoglasan smijeh.

 

– Kada ukucate to u Marić translejt dobijete “roke mandoljine”. Zabavnije je? Inače državljanstvo profesora Sinanija je srpsko i nikada se drugačije nije izjašnjavao – rekao je Zoran Kesić, a onda izimitirao Marićev način govora, klimanje glave i pogled, dodajući ironično kako je Sinani Albanac zbog prezimena (namigujući, opet pokušavajući da dočara na koji je način to i Millomir Marić uradio).

 

Ko je Marić, a ko Sinani, pitanje je koje je Kesić postavio, a koje je obilježilo cijelu emisiju. Ono što je nakon toga izgovorio na Marićev račun, sigurno zadugo neće da se zaboravi. Kako gledatelji, tako i sam Milomir Marić, ukoliko je uopšte gledao emisiju.

 

– Profesor Sinani je zaslužan što su na UNESCO-vu listu upisana tri kulturna elementa poreklom iz Srbije. Pod jedan – porodična slava, pod dva – tradicionalna igra kolo, pod tri pevanje uz gusle. Dakle, to je profesor Sinani. A šta je kolega Marić? – teatralan je Zoran Kesić.

 

Nakon toga je usledio odgovor koji je “oduvao” njegovog kolegu novinara.

 

– Na prvi pogled deluje kao potpuni banalni polumutavi demagoški šovinista. Ja naravno nemam ništa protiv. Beograd je veliki grad, ima mesta za sve, pa i za zlonamerne, uvlakačke, beskičmenjačke političke aktiviste, koji se lažno predstavljaju kao novinari – zaključio je Kesić.

 

Pogledajte video:

 

 

(771)

BANALNI, POLUMUTAVI DEMAGOŠKI ŠOVINISTA, UVLAKAČ I BESKIČMENJAK! Kesić je doslovno UNAKAZIO Milomira Marića (VIDEO)

| Foto/Video, Skandal, Slider, Vijesti, Zanimljivosti |
About The Author
-