Arapi iz Tarčina traže da budu četvrti konstitutivni narod u BiH

Arapi nastanjeni u luksuznom naselju u okolini Tarčina šokirali su bh. javnost i političare kada su protekle sedmice na konferenciji za novinare najavili da će tražiti izmjene Ustava BiH, te zahtijevati da i oni postanu konstitutivni narod u Bosni i Hercegovini.

 

“Tako je, vidite, mi ne tražimo mnogo, samo da budemo ravnopravni i da imamo priliku da glasamo, biramo vlast i da učestvujemo u organizaciji naše zajedničke države. Kad već toliko ulažemo i tako dugo živimo i tako mnogo zemlje, stanova i kuća kupujemo, onda je jedino normalno da i mi imamo pravo da kažemo šta mislimo. Već imamo podršku načelnika Ilidže, što smatram da je najbitnije, a siguran sam da imamo dovoljno jake argumente da ubijedimo i ostatak vladara BiH u isto” – izjavio je za “Šatro.info” predstavnik Arapa Učuygujur Mahmudali.

 

Ovaj zahtjev nije iznenadio mnogo ljudi u ovom dijelu BiH, budući da svakako arapsko stanovništvo čini većinu u Tarčinu, a smatra se da ih ima više nego Hrvata u BiH. Ono što jeste šokantno je ogromna količina podrške koju je ova inicijativa dobila u samom začetku.

 

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna!

(1467)

Arapi iz Tarčina traže da budu četvrti konstitutivni narod u BiH

| Satirka, Slider |
About The Author
-