Andrej Sidorov bio je vodeći Putinov propagandista. Sad je šokirao svojim izjavama na TV-u: Mi nemamo cilj!

Andrej Sidorov, zamjenik dekana za svjetsku politiku na Moskovskom univerzitezu jedan je od vodećih propagandista politike Vladimira Putina.

 

 

On je sinić tokom nastupa na državnoj televiziji kritizirao rat u Ukrajini zbog nedorečenih ciljeva.

 

 

To tvrdi Julia Davis, kolumnistica portala The Daily Beast, koja je na svojem Twitteru podijelila prevedeni video Sidorovljeva nastupa.

 

 

“Šta trenutno perciramo kao pobjedu? Oslobađanje Luganska i Donjecka te pripajanje dvije nove regije. Je li to pobjeda? Od čega se ona sastoji? Ranije je to bilo demilitarizacija Ukrajine i osvajanje Kijeva, kao kad smo osvojili Berlin, to je bila značajna pobjeda nakon koje je uslijedila denacifikacija. No, trenutno nemamo takav cilj”, kritizirao je Sidorov.

 

 

Inače ista osoba koja je u oktobru zazivala udare na ukrajinske civile kako bi ih se psihički slomilo.

 

 

Nastavio je potom propitivati značenje pobjeda.

 

 

Andrej Sidorov: Osvajamo li Brisel ili Vašington?

 

“Planiramo li osvojiti Brisel i natjerati zapadne delegate da ovdje dođu za svojim zahtjevima. No, ne mislim da će im to dozvoliti njihovi drugovi koji su u Washingtonu.”

 

 

“Predlažeš li da osvojimo Washigton?”, upitao je Sidorova drugi sudionik emisije. On odgovorio da to ne bi značilo rusku pobjeda jer bi tada uništili pola svijeta.

 

 

“Trebamo postaviti naše ciljeve”, nastavio je s komentarima zamjenik dekana. Dodao je kako nije očekivao takvo zajedništvo zapada te istaknuo namjere Kine i SAD da ubrzaju svoj ekonomski rast. Sidorov smatra da to treba učiniti i Rusija.

 

 

Trumpov dolazak na vlast nam je omogućio predah. Stisnuo je pauzu i dao nam vremena da se pripremimo.

 

 

Da je Hillary Clinton pobjedila na izborima sve bi počelo ranije. Pritisak bi bio veći. Tu su oni pogriješili sa sankcijama jer su mislili da nam je ekonomija u stanju iz 2016. godine”, zaključio je Andrej Sidorov.

 

 


 

(Raport)

(108)

Andrej Sidorov bio je vodeći Putinov propagandista. Sad je šokirao svojim izjavama na TV-u: Mi nemamo cilj!

| Foto/Video, Slider, Šokantno, Vijesti |
About The Author
-