ANALITIČAR BODO WEBER OTVORENO: “Nadam se da Schmidt neće nametnuti Izborni zakon ni za pet ni za šest sedmica, za osudu je njegovo…”

“Schmidt ima podršku Njemačke i Amerike samo za tehničke izmjene zakona!

 

 

Za osudu je što je pozvao političke lidere na dogovor u vrijeme predizborne kampanje.

 

 

Stručnjak za odnose na Zapadnom Balkanu Bodo Weber sinoć je tokom gostovanja na Face televiziji govorio o odluci visokog predstavnika Christiana Schmidta da nametne tehničke izmjene Izbornog zakona BiH.

 

 

Tom prilikom Weber je, između ostalog, rekao:

 

 

 

 

“Schmidt ima podršku Njemačke i Amerike samo za tehničke izmjene zakona! Za osudu je što je pozvao političke lidere na dogovor u vrijeme predizborne kampanje.

 

 

Političko nasilje motivisalo je Schmidta da odveže čvor. Izborni zakon se ne može riješiti nekoliko mjeseci prije izbora.

 

 

Povukao se jednim dijelom iz pogrešnog pristupa, koji je bio osuđen na propast. Potpuno je nejasno šta Schmidt dalje planira…

 

 

 

 

Nije zadržao rješenje za presudu ‘Sejdić – Finci’; samo dio koji odgovara HDZ-u. Ratnohuškačke izjave odavno su dio predizbornog ambijenta u BiH! Niko nije reagovao na izjavu Čovića; svi su reagovali na izjave Izebtegovića i Dodika. Nadam se da Schmidt neće nametnuti zakon ni za pet ni za šest sedmica!”

 

 

Pogledajte video:

 

 

(SB)

(456)

ANALITIČAR BODO WEBER OTVORENO: “Nadam se da Schmidt neće nametnuti Izborni zakon ni za pet ni za šest sedmica, za osudu je njegovo…”

About The Author
-