AMERIKA I EVROPSKA UNIJA UCIJENILI BEOGRAD I PRIŠTINU: Ovo je rok do kada pitanje KOSOVA mora da se RIJEŠI

Da se nešto kuha, najbolje govore riječi još uvijek predsjednika Kosova Hašima Tačija koji je izjavio da se Zapadni Balkan nalazi na političkom i istorijskom raskršću…

 

 

Rok za konačno rješenje pitanja Kosova pomjeren je za decembar 2020. godine
Rješenja za Kosovo do kraja ove godine, kao što je i očigledno neće biti, a čitava stvar po volji Zapada odlaže se zbog (ne)formiranja vlade u Prištini.

 

– Albancima je dozvoljeno da otežu sa dogovorom i pored žurbe Vašingtona. Te konačno rješenje po ovom pitanju treba očekivati do decembra sljedeće godine. Tačnije vruć krompir u Srbiji dobiće buduća vlada (izbori u 22. marta) – otkriva izvor iz diplomatskih izvora.

 

Prema njegovim riječima sačekaće se da se formiraju nove Vlade u Prištini i u Beogradu kako bi se čitava stvar intezivirala, a onda će se ići do konačnog potpisa.

 

– Krajnji rok za postizanje dogovora biće decembar 2020. godine i tu neće više biti odlaganja. Jer Zapad, prije svega Amerika želi ovo pitanje da skine s dnevnog reda – kaže isti izvor.

 

 

Da se nešto kuha, najbolje govore riječi još uvijek predsjednika Kosova Hašima Tačija koji je izjavio da se Zapadni Balkan nalazi na političkom i istorijskom raskršću.

 

On je takođe rekao da sporazum između Kosova i Srbije treba da donese priznanje Kosovu i jasnu perspektivu na euro-integracionom putu.

 

Naša saznanja potvrdio je i evropski komesar za proširenje, Oliver Varheji, koji je izjavio da će zajedno sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žosepom Borelom, raditi na okončanju dijaloga Beograda i Prištine.

 

“Visoki predstavnik Borel je već rekao da će dijalog Beograda i Prištine biti njegov prioritet. Ja ću ponuditi svu moju pomoć na tom putu i nadamo se okonačnju već do kraja sljedeće godine”, istakao je Varheji.

(701)

AMERIKA I EVROPSKA UNIJA UCIJENILI BEOGRAD I PRIŠTINU: Ovo je rok do kada pitanje KOSOVA mora da se RIJEŠI

| Slider, Vijesti |
About The Author
-