AMBASADOR VENECUELE U UN-u DIEGO ARRIA OTVORENO O AGRESIJI NA BiH: “Najveći zločin u ratu je dobio nagradu, a žrtve su dobile kaznu!”

“Tako sam razočaran kada vidim da međunarodna zajednica ne samo da nije bila tu na početku rata, nego i sakriva šta se dešava, daje inicijative koje ne dovode do bilo kakvog rješenja”, rekao je Arria

 

 

Ambasador Venecuele u Ujedinjenim narodima Diego Arria gostujući u Centralnom dnevniku FACE televizije izjavio je da je cilj Zapada da se OHR potpuno zatvori, da se vrati suverenitet zemlji.

 

 

Najveći zločin u ratu je dobio nagradu a žrtve su dobile kaznu.

 

 

Tako sam razočaran kada vidim da međunarodna zajednica ne samo da nije bila tu na početku rata, nego i sakriva šta se dešava, daje inicijative koje ne dovode do bilo kakvog rješenja.

 

 

Frustrirajuće je što međunarodna zajednica ne radi ništa što će stvarno riješiti situaciju u BiH. Dayton jeste pobjeda mira, zaustavljeno je ubijanje ali to nije rješenje za vječnost”, kazao je Arria.

 

 

Kazao je da ne vidi da se BiH pojavljuje na radaru međunarodnih pitanja.

 

 

Međunarodna zajednica je ovdje stvorila nešto nevjrovatno, formalizirali su aparthejd u srcu Evrope.

 

 

Međunarodna zajednica je podijelila BiH na tri dijela. Stvorio se sistem koji čini nemogućim da zemlja bude uspješna”, objasnio je Arria.

 

 

Pogledajte video:

 

 


(SB)

(81)

AMBASADOR VENECUELE U UN-u DIEGO ARRIA OTVORENO O AGRESIJI NA BiH: “Najveći zločin u ratu je dobio nagradu, a žrtve su dobile kaznu!”

About The Author
-