ALARMANTAN POZIV IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu „Zelene beretke“ kreću sa prijemom novih članova…

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari…

 

 

“Poštovani članovi grupe, s obzirom na to da svaki dan gledamo potpuno iste scene kao one iz 1991. i 1992. godine, uskoro ćemo proširiti svoje članstvo i krenuti u prijem novih članova.

 

 

 

 

Bit ćete obaviješteni šta, kako i gdje se učlaniti.

 

 

Ovo je prvi put poslije agresije na Bosnu i Hercegovinu da ‘beretke’ kreću sa prijemom novih članova”, stoji u objavi “Zelenih beretki Bosnae”.

 

 

 

 

Nedugo nakon objave uslijedili su komentari.

 

 

„Ne uskoro, već to treba pod hitno.. ljudi, šta čekamo više, četnici orgijaju, pucaju po džamijama i opet će oni nas vaditi iz masovnih grobnica.. jer u našem narodu je sve na priček, ono kad baš oni ispale par hiljada granata valjda ćemo se tad skupiti pa opet pod brdo a ne na brdo“, stoji u jednom od komentara.

 

 

Zelene beretke (Bosna i Hercegovina) - Wikipedia

 

 

Bosnae je prvo ime borbenih jedinica koje su organizirale odbranu BiH pod udruženjem građana koje je imalo naziv „Udruženje za očuvanje historije i objekata kulturne baštine Bosnae“.

 

 

Zelene Beretke se dodaje u naziv polovinom 1991. godine jer znak raspoznavanja članova je bila zelena beretka i tako nastaje ime za sve borbene grupe „Zelene beretke Bosnae“.

 

(SB)

(6)

ALARMANTAN POZIV IZ SARAJEVA: Prvi put nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu „Zelene beretke“ kreću sa prijemom novih članova…

| Bosna i Hercegovina, Foto/Video, Slider, Vijesti |
About The Author
-