AFERA KOJA POTRESA SJEVERNU MAKEDONIJU: Atentat na Zvicera raskrinkao balkansku mafiju; Napadači u Kijevu su za podjelu imali…

Među osobama kojima su izdate lažne isprave su pripadnici i jedne albanske mafije.

 

 

Osoba koja je pucala na navodnog vođu “kavačkog klana” Radoja Zvicera imala je makedonski pasoš. To je otkriveno u aferi “Mafija” koja potresa Sjevernu Makedoniju.

 

KO JE RADOJE ZVICER? Jedan je od vođa kavačkog klana, krio se pod LAŽNIM  IMENOM, sarađivao sa Veljom Nevoljim, supruga mu spasla život

 

Kako prenosi makedonski “Netpres”, uhapšeno je devet policajaca koji se sumnjiče da su falsifikovali identitete osobama kojima su potom izdavali lažne pasoše.

 

Napadači na Zvicera u Kijevu su, kako prenosi makedonski portal, imali pola miliona eura za podjelu ako uspiju da ubiju Zvicera i još 100.000 za skrivanje i bjekstvo u Ukrajini.

 

Ko je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana na kojeg je izvršen atentat?

 

Zvicer je teško ranjen u pokušaju atentata 26. maja prošle godine u jednom kvartu u Kijevu, gdje je živio.

 

Zbog pokušaja ubistva navodnog vođe “kavačkog klana” uhapšeno je nekoliko osoba, među kojima i jedan ukrajinski policajac.

 

Ukrajinska policija je navela da je nakon ovog događaja da se radi o “kriminalnim aktivnostima balkanskih mafijaških klanova”.

 

pink.rs | EVO KAKO DANAS IZGLEDA RANJENI VOĐA KAVAČKOG KLANA: Najnovija  fotografija Zvicera na kog je PUCANO U KIJEVU

 

Kao navodni razlog za pokušaj ubistva Zvicera u Ukrajini, mediji navode da se radi o odmazdi za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini.

 

Inače, u aferi “Mafija” je otkriveno i da među osobama kojima su izdate lažne putne isprave, nalaze se i članovi albanske kriminalne bande “Baruti” koja djeluje na sjeveru Italije u poslovima oko narkotika.

 

(Mondo)

AFERA KOJA POTRESA SJEVERNU MAKEDONIJU: Atentat na Zvicera raskrinkao balkansku mafiju; Napadači u Kijevu su za podjelu imali…

About The Author
-