PORODICA POGINULOG PARA U ŠOKU: ‘SPREMALI SMO SE DA PROSLAVIMO ROĐENJE UNUKA, A SAD MU SAHRANJUJEMO I OCA I MAJKU’

Spremali smo se da proslavimo rođenje unuka, a sad mu sahranjujemo i oca i majku, priča porodica Stefana Ilića i Jovane Milenković, koji su poginuli u udesu kada je na njihov “punto” naletio autobus koji je proklizao na putu pokrivenom snijegom.

 

 

Saša Milenković, otac nastradale Jovane i povrijeđene Teodore Milenković, kaže da se moli Bogu da njegov unuk preživi.

 

– Roditelji su mu poginuli, a on ih nije ni vidio. Spremali smo se da proslavimo rođenje unuka, a u nedjelju mu sahranjujemo majku, moju stariju kćerku Jovanu – rekao je Saša, pokušavajući da čvrstim stavom sakrije veliki bol.

 

Sašu su novinari Blica zatekli u svom domu, koji je poprilično udaljen od centra Đunisa, kako sa nekolicinom ljudi iz sela čisti dvorište od naslaga velikog snijega i testeriše drva, ne bi li se pripremio za posljednji ispraćaj kćerke Jovane (26), koja će biti sahranjena u nedjelju. U kući nevjerica da je nema više.

 

– Dijete nije vidjelo ni oca ni majku. Rekla sam da ga nazovemo Srećko jer je preživio nesreću. Spasao se i pobjegao od smrti. Ne postoji gore niti grđe. Ali njegov otac Stefan je htio da se zove Vuk – ispričala je Jasmina Golubović, rođena sestra Saše Milenkovića.

 

Zet Stefan Ilić (26), koji je poginuo na licu mjesta u sudaru sa autobusom na putu Kruševac – Đunis, vozeći “fijat punto”, živio je zajedno sa tastom Sašom, suprugom Jovanom, njenom sestrom Teodorom i njihovom bakom Nadeždom. On se iz obližnjeg sela Parunovac prije godinu dana doselio kod njih. Jovana je zatrudnila i čekali su rođenje sina.

 

– Stefan je radio kao auto-mehaničar. U posljednje vrijeme je radio na građevini i bavio se sličnim poslovima. Tog dana su krenuli na pregled u bolnicu u Kruševcu jer je Jovani ostalo petnaest dana do porođaja. Jovana je sjedila iza Stefana, koji je vozio. Saša je bio suvozač, a iza njega je sjedila Teodora. Autobus je samljeo cijelu lijevu stranu. Šta ti je sudbina – rekla je Jasmina, koja nije mogla da sakrije tugu i suze zbog velikog gubitka voljenih.

 

Teodora se oporavlja od povreda u kruševačkoj bolnici. Ona je svjesna i nije životno ugrožena. Ali, prema riječima oca Saše, ona još ne zna da joj sestra nije živa.

 

– Ne pada mi napamet da joj to sad saopštim. U trenutku dok se oporavlja! One su bile mnogo vezane. Takva vijest bi mogla psihički da je uništi. Sačekaćemo još malo prije nego joj kažemo istinu o sestri i bebi – kratko i jasno je rekao otac.

Majka ih napustila kad su bile male

 

Inače, Saša, Jovana i Teodora imali su težak život. Sašina supruga, Jovanina i Teodorina majka, ostavila ih je dok su kćerke bile male. Zahvaljujući pomoći majke Nadežde Saša je uspio da ih podigne. Cijeli Đunis ih je znao kao djecu za primjer. Kulturne i lijepo vaspitane.

 

Beba koja je nakon saobraćajne nesreće na mjestu Čokotino brdo kod Kruševca rođena carskim rezom i dalje se nalazi na odjeljenju neonatologije u kragujevačkom Kliničkom centru. Prema riječima direktora Kliničkog centra dr Predraga Sazdanovića, muško novorođenče je priključeno na aparat za disanje, ali je i dalje životno ugroženo. Pojedini parametri su stabilizovani, ali prognoze o daljem razvoju stanja djeteta još ne mogu da se daju.

 

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu predložilo je sudu određivanje pritvora vozaču autobusa J. B. (37) iz okoline Kruševca zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

 

Baka: Sanjala sam moju Jovanu, odgajila sam je od malih nogu

 

Baku Nadeždu novinari Blica su zatekli kako sjedi na kraju kauča, dok se zamišljena prisjeća trenutaka provedenih sa Jovanom.

 

– Danas sam usnila da Jovana ulazi u sobu. Ja sam je pitala šta radi beka, misleći na bebu. Da li je gladna i da li joj je nešto spremila – reče baka i ponovo odluta u svojim mislima.

 

Nadežda je Jovani i Teodori u stvari bila druga majka. Tako su se i one ophodile prema njoj, jer drugu nisu imale.

 

– Obje su dobijale iste stvari, iako je razlika između njih dvije četiri godine. Šta god su htjele da obuku, uzimala bih im. Jakne, čizmice, kape, patike… Uživala sam gledajući ih kako zajedno rastu. Sada više nema moje Jovane – rekla je Nada.

 

Baka se prisjetila i četvrtka kada se dogodio udes.

 

– Svi su krenuli zajedno u Kruševac. Rekla sam im da ne idu jer je loše vrijeme i da sačekaju da se malo poboljša situacija na putevima. Ali Jovana mi je rekla da moraju da odu da još jednom prije porođaja pregledaju bebu – kaže baka.

Izvor: Hayat.ba

(263)

PORODICA POGINULOG PARA U ŠOKU: ‘SPREMALI SMO SE DA PROSLAVIMO ROĐENJE UNUKA, A SAD MU SAHRANJUJEMO I OCA I MAJKU’

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-