‘Nema on nikakve veze sa Srbima, on je državljanin Australije’: Dodik osudio terorizam u Novom Zelandu

Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene – poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik najsnažnije je osudio zastrašujući teroristički napad na Novom Zelandu, u kojem su na molitvi ubijeni civili, što ovaj zločin, kako je istakao, čini još užasnijim.

 

Dodik je izrazio očekivanje da će svi odgovorni za ovaj napad biti adekvatno kažnjeni, a porodice žrtava dobiti pažnju zajednice u kojoj žive.

 

– Ne mogu a da ne primjetim da je u medijskom i dijelu političkog prostora počela besprizorna kampanja protiv Srba, jer je navodno terorista „bio inspirisan“, kako se sugeriše, likovima iz srpske istorije – rekao je Dodik.

 

On je naglasio da je potpuno jasno da je napadač državljanin Australije i da nikakve veze nema sa Srbima i ovim prostorom.

 

– Medijski napisi i političke kvalifikacije koje u prvi plan ne ističu zločin, već navodne motive i sklonosti napadača, ponižavaju ogromne žrtve koje je jutros podnijela muslimanska zajednica u Novom Zelandu. Zločin u Novom Zelandu je dovoljno strašan da bi iko na njemu na takav način sticao prljave političke poene – poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

 

U napadima u džamijama El Nur i Linvud u Krajstčerču poginulo je 49 ljudi.

 

Policija je privela četiri osobe, među njima i dvadesetosmogodišnjeg Brentona Taranta koji je preuzeo odgovornost.

 

(Srpskainfo/Srna/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

(654)

‘Nema on nikakve veze sa Srbima, on je državljanin Australije’: Dodik osudio terorizam u Novom Zelandu

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-