Ministar Šarović progovorio o velikom kriminalu: Ko stoji iza požara u ‘Energoinvestu RAOP’?! Uništili ga zbog nebrige!

Nisam pomenuo nijedno ime, oni su se prepoznali u tome i sami sebe vidjeli u tom saopštenju SDS-a – kazao je jutros za N1 ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović u vezi sa požarom u firmi Energoinvest – RAOP.

 

 

Uzrok požara u bivšoj fabrici “Energoinvestu RAOP” u Istočnom Sarajevu je ljudski faktor potvrđeno je iz MUP-a RS. Istraga još traje, a s tim u vezi danas su saslušani radnici i direktor Tola Company-a.

 

– Ja ne znam kako su se vlasnici kompanije pronašli u tome u saopćenju SDS-a. Nisam pomenuo nijedno ime, oni su se prepoznali u tome i sami sebe vidjeli u tom saopštenju SDS-a – kazao je jutros za N1 ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović u vezi sa požarom u firmi Energoinvest – RAOP.

 

Šarović je dodao da se sumnja da se radi o ogromnom kriminalu.

 

– Mi sumnjamo da se radi o ogromnom kriminalu i da su oni koji se prepoznaju u ovome samo izvršioci onih koji će izvući najveće benefite. Ima države u ovom iza svega. Ozbiljne su sumnje i potiču od toga da je prije nekoliko godina rukovodstvo RS ušlo u Energoinvest RAOP u Lukavici i najavili da oni stupaju na scenu, da će je reformisati, proizvoditi, biti gigant, dovesti ruske investitore, da su vizionari.

 

Dodao je da vjeruje da “država stoji iza svega”.

 

– Sve to naravno možete vidjeti, da bi mi na kraju imali tragičan završetak projekta u kome niti ima Rusa, niti mašina, niti opreme niti će se ikad tu proizvoditi trafo-stanice i transformatori. Oni su bili lideri, ne samo u regionu. Država stoji iza svega, ona je upropastila projekat zbog nebrige, neznanja i mi sumnjamo pristanka da se tamo desi veliki kriminal. Na kraju će se to zemljište rasparčati na neke placeve. Mi smo u svom stavu insistirali na tragičnoj sudbini kompanije koju je država upropastila, a pitanje prodaje mašina za but zašto je pitanje organa gonjenja – naveo je šarović za N1.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

(628)

Ministar Šarović progovorio o velikom kriminalu: Ko stoji iza požara u ‘Energoinvestu RAOP’?! Uništili ga zbog nebrige!

| Bosna i Hercegovina, Slider, Vijesti |
About The Author
-