Mektić mi je napravio pakao od života. ONO me je danas nazvalo imenom onog idiota sa Novog Zelanda!

Kaže da je ovo napisan scenarij i da se sve planira u sarajevskom kafiću…

 

 

Gost večerašnjeg Centralnog dnevnika bio je Mato Đaković, koji je ovih dana u žiži javnosti zbog afere oko kupovine automobila Ivana Bandića sa diplomatskim tablicama, povezali su ga sa Obavještajnom službom Hrvatske i selefijama. Tokom gostovanja otkrio je nekoliko stvari koje do večeras nikada nije iznosio.

 

– Ja sam to vozilo vozio od septembra, oktobra sa diplomatskim tablicama I nisam mogao staviti druge tablice, jer je to vozilo i dalje bilo tuđe.

 

Kaže da je ovo napisan scenarij i da se sve planira u sarajevskom kafiću.

 

– Ne postoji novinar u BiH koji može da ima ove informacije, a da ih neko nije izdiktirao.

 

Prema svemu sudeći, Đaković je trebao u vozilu sa diplomatskim tablicama odvući oružje selefijama.

 

– Kažu da sam trebao neko oružje iz MUP-a RS prevući u Kalesiju ili Zenicu, a u Zenici nisam bio 15 godina. Mi znamo jako dobro da je ovo igra protiv glavne tužiteljice. Sa njom sam za tri godine bio na tri sahrane, a sad ću se svaku noć družiti sa njom.

 

Đaković je izjavio da smatra da Mektiću smeta te da ga prati već dvije godine.

 

– Dragan Mektić mi je napravio pakao od života. ONO me je danas nazvalo imenom onog monstruma sa Novog Zelanda! I po čijem nalogu dvije godine Mektić radi na ovom slučaju? Znate li da OSA svoje naloge šalje Zvizdiću, Bevandi i Šaroviću? Odakle onda Mektić ovo sve zna, a Mijo Kršić ne zna? I Avdu Avdića i Dragana Mektića ću da tužim do Haga. Ovo je grupna optuzba. Ja zbog ministra sigurnosti ne zivim sigurno. Ovo samo bolestan um moze izmisliti.

 

Cijelu emisiju gledajte u videoprilogu:

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

(3941)

Mektić mi je napravio pakao od života. ONO me je danas nazvalo imenom onog idiota sa Novog Zelanda!

About The Author
-