KO JE NA CRKVU UDARIO, NIJE DOBRO PROŠAO! Dačić: Ne mogu da vjerujem da šalju policiju da zauzme…

Niko ko je udarao na crkve nije prošao dobro, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić komentarišući namjeru vlade Crne Gore da donošenjem zakona o slobodi vjeroispovesti.

 

 

Niko ko je udarao na crkve nije prošao dobro, kaže ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić komentarišući namjeru vlade Crne Gore da donošenjem zakona o slobodi vjeroispovesti prisvoji imovinu Srpske pravoslavne crkve.

 

“Ovo je posljedica toga što Crna Gora, u želji da pokaže crnogorsku državnost, negira srpstvo”, rekao je Dačić za “Kurir”.

 

On je podsjetio da se predsjednik Aleksandar Vučić na veoma pristojan način obratio sa željom da se izbjegnu mogući problemi u našim odnosima.

 

“Ne mogu da verujem da će neko poslati policiju da zauzme Ostrog. Ne mogu da verujem da će neki policajac da se ponaša kao komunisti 1945. da osvajaju crkvu”, kazao je Dačić.

 

U Crnoj Gori, navodi, živi više od 30 odsto ljudi koji se izjašnjavaju kao Srbi i koji vjekovima žive tamo.

 

“Kad je Makedonija priznala Kosovo rekli su da to moraju da urade, jer tamo živi 30 odsto Albanaca. U Crnoj Gori živi 30 odsto Srba pa su opet prizanli Kosovo. Šta to znači ? Kako god da okreneš samo da Srbi budu na šteti”, rekao je Dačić.

 

Srba, dodaje, ima sedam ili osam odsto u državnoj administraciji u Crnoj Gori, a 30 odsto građana.

 

Kako kaže, Crna Gora ga interesuje sa aspekta prava Srba koji žive u toj zemlji.

(1489)

KO JE NA CRKVU UDARIO, NIJE DOBRO PROŠAO! Dačić: Ne mogu da vjerujem da šalju policiju da zauzme…

| Skandal, Slider, Vijesti |
About The Author
-