Kemalu Trnčiću određen jednomjesečni pritvor: Niko ne zna gdje je supruga osumnjičenog

Sutkinja za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, na prijedlog Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, odredila je jednomjesečni pritvor Kemalu Trnčiću zvanom Kemo (41), pekaru iz Prijepolja.

 

 

Trnčić je uhapšen u nedjelju sat poslije ponoći, dan nakon pucnjave u kojoj je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, smrtno stradao njegov komšija i autolimar Mermin Kovačević zvani Braco (57) iz Sarajeva.

 

Ljubavna veza

 

Trnčiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, budući da ima srbijansko državljanstvo, a nema stalno mjesto boravka u BiH, kao ni naše lične dokumente. On se, za sada, tereti za krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

 

Poslije zločina nekoliko komšija nam je kazalo da je Kovačević bio u ljubavnoj vezi sa Amelom Muhović te da ih je Trnčić navodno zatekao u kući, što je rezultiralo zločinom. Supružnici su potom inscenirali da je riječ o samoubistvu. Kako saznajemo, sarajevsko Tužilaštvo još čeka nalaze vještačenja, nakon čega bi se trebala staviti tačka na ovaj slučaj.

 

I dok Kemo dane provodi iza rešetaka, nepoznato je gdje se nalaze nevjerna supruga i njihove dvije maloljetne kćerke. Naša ekipa bila je jučer u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži, gdje se sve odigralo, ali niko nam nije otvarao vrata.

 

Vrata kuće u kojoj je živio osumnjičeni s porodicom

 

Pasoš Srbije

 

Muhović je, kako je to ranije potvrđeno iz sarajevske policije, rodom iz Novog Pazara pa nije isključena mogućnost da i ona ima pasoš Srbije i da je napustila BiH. Komšije su nam u neformalnom razgovoru kazale da je nisu vidjele, kao ni djecu. Također, nisu nam mogli potvrditi niti demantirati da je pokupila djecu i otišla za Sandžak.

 

Mermin Kovačević Braco

I u kući Admira Kovačevića, sina Mermina Kovačevića, u sklopu koje je imao radionicu, a koja se nalazi prekoputa kuće Kemala Trnčića, jučer, također, nismo nikog zatekli.

 

Iza tragično preminulog ostala je i kćerka Admira, supruga Hidajeta te sestre Mermina i Mediha.

Izvor: Avaz.ba

(117)

Kemalu Trnčiću određen jednomjesečni pritvor: Niko ne zna gdje je supruga osumnjičenog

| Crna hronika, Slider, Vijesti |
About The Author
-